Když prodáváte zděděnou nemovitost a nevíte kam s věcmi

 

Dědictví s sebou může přinášet i spoustu starostí. Zejména ve chvíli, kdy musíte řešit, jak se zděděným majetkem naložit – nemluvě o tom, když je dědiců víc a každý má jiný názor. Kam ale věci uložit, než se domluvíte?

 

Když zdědíte nemovitost

 

Pokud je předmětem dědictví nemovitost – zpravidla dům nebo byt – často se ji dědicové rozhodnou prodat, případně zrekonstruovat a pronajmout. Pokud je dědic více než jeden, často to jinak ani nejde. Ceny nemovitostí totiž v posledních letech vystřelily tak vysoko, že většina lidí by dnes s vyplacením podílu ostatních měla problém.

 

Prodej nemovitosti s sebou ovšem nese ještě jednu povinnost – je třeba se postarat o věci, které se uvnitř nacházely. Tedy konkrétně ty, které s domem prodat nechcete nebo nemůžete. Jenže vy i vaši příbuzní jistě máte sami dost věcí a stěhovat si domů obsah dalšího bytu tak zpravidla nebývá úplně dobrý nápad.

 

Řešení? Sdílené sklady

 

Řešením otázky „kam s ním“ mohou být sdílené sklady, které vám ušetří nejen peníze, ale také spoustu nervů. Než se celá situace okolo dědictví vyřeší, můžete movitý obsah zděděné nemovitosti uložit do suché skladové kóje vhodné velikosti, kde nedojde k jeho znehodnocení. Jednotlivé věci si ze skladu navíc můžete průběžně odebírat a nebo k nim přidávat další.

 

Jestliže se předmětná nemovitost nachází v Praze a okolí, můžete v tomto směru využít služeb Parkujskladuj. Se skladováním máme dlouholeté zkušenosti a naše sklady jsou navíc strategicky rozmístěny po celé Praze s dobrou dostupností autem i MHD. Můžete si tak vybrat ten sklad, který vám nejvíce vyhovuje. K dispozici jsou skladovací prostory už od 2 metrů čtverečních až do řádově vyšších desítek metrů.

 

Místo v našem skladu si můžete rezervovat prostřednictvím formuláře na našem webu nebo na telefonním čísle 704 036 036.