Jak zabalit věci do skladu, abyste se v nich vyznali

Někteří z nás (zpravidla ti, kteří ještě nikdy nevyhořeli) zastávají názor, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Pravděpodobně to tvrdí proto, že ačkoliv naházet věci do krabic může být poměrně jednoduché a rychlé, následně je „najít“, vybalit a roztřídit už je výrazně složitější. Zvlášť pokud nevíme, co a kam jsme si zabalili. A věřte, že těch krabic bude hodně.

Výše uvedené se netýká jen stěhování, ale také balení věcí k uskladnění. Možná jde o sezónní věci, možná o dokumenty a možná o oblečení, ze kterého vaše děti už vyrostly, ale „ještě se budou hodit“. To nerozporujeme, ale znovu je využijete jen tehdy, pokud budete mít v uskladnění systém a pokud je v záplavě ostatních věcí najdete, až je budete potřebovat. Jinak to stejně skončí tím, že hledání lyžařských kalhot po starším synovi v předvečer odjezdu na hory raději vzdáte a půjdete koupit nové.

Začněte tříděním

Ať už se skutečně stěhujete nebo „jen“ toužíte po vzdušnějším prostoru ve svém stávajícím bytě, není od věci při balení do skladu začít tříděním. Rozdělte si jednotlivé položky podle jejich typu či účelu a rozhodněte se, které z nich nepotřebujete tak často. Ty pak přidejte do soupisky věcí k zabalení. Kromě toho existuje kategorie věcí, které potřebujete častěji. Ty si můžete nechat doma v uvolněných skladovacích kapacitách. Často narazíte na věci, které nevyužijete už nikdy. Ty roztřiďte na zvláštní hromádky a prodejte je, darujte nebo vyhoďte.

Udržujte systém

Systém při balení věcí pro uskladnění můžete získat i tím, že pro svoje propriety pořídíte krabice, jež budou mít jednotnou velikost a které můžete jednoduše poskládat na sebe jak při přepravě, tak i v samotném skladu. Může jít i o transparentní plastové boxy, abyste pouhým pohledem zjistili, co se v daném boxu nachází.

Jednotlivé věci určené ke skladování by měly být čisté a hlavně suché. Jestliže do krabice vložíte něco mokrého či špinavého, může všechno vaše vybavení v této krabici snadno zplesnivět či získat jiné neblahé vlastnosti.

Každou krabici pečlivě popište. Pokud vám nestačí obecný popis („sezónní oblečení“, „knihy“), vypište přímo na krabici nebo na štítek k ní seznam uložených položek. To, jak na sebe nebo vedle sebe budete ukládat jednotlivé krabice, už záleží na vašem vlastním systému.

Tak, třídění a ukládání do krabic už máme za sebou, ale kam s nimi? To už můžete nechat na nás. Zajistíme vám krátkodobé i dlouhodobé uskladnění vašich věcí. Síť self storage jednotek Parkuj Skladuj, provozovaná společností Extra Storage, disponuje skladovacími prostory po celé Praze, a to zpravidla s dobrou dopravní dostupností. Vybrat si můžete velikost skladu podle aktuálních požadavků a v průběhu pronájmu si sklad klidně vyměnit za menší či větší. 

Zdroj obrázků: Bing AI