Hlásí kroupy nebo silné sněžení? Schovejte auto pod střechu

 

Pokud vlastníte auto, máte v případě nepříznivého počasí o starost navíc. Extrémní povětrnostní podmínky jsou u nás totiž stále běžnější a nezřídka páchají značné materiální škody. Mimo jiné i na autech zaparkovaných na ulici.

 

Bouřky s kroupami, průtrže mračen s bleskovými povodněmi, silný vítr, který láme větve i celé stromy, případně silné sněžení a mrazy v zimě. To je jen část jevů, kterými nás počasí i v Česku trápí stále častěji. Většina lidí – zejména ve městech – ale parkuje svoje vozidla venku na ulici. A tato vozidla jsou nevítanými přírodními jevy přímo ohrožena.

 

Pojistka pomůže, ale nevyřeší vše

 

Ať už vlastníte nové auto nebo veterána, možná si v rámci povinného ručení nebo havarijního pojištění připlácíte i za plnění při řešení následků přírodních živlů. Jenže i když odhlédneme od různých výluk z pojištění, na nichž úspěšná likvidace pojistné události často pohoří, řešit pojistnou událost i tak chceme jen v krajním případě, je to zkrátka spousta ztraceného času.

 

A ať se nám to líbí nebo ne, má auto s původním lakem vyšší hodnotu než auto po opravě karoserie kvůli poškození kroupami nebo větvemi stromů. Zkrátka a dobře, pojišťovna vám opravu škod s menší či větší spoluúčastí sice může uhradit, ale auto už bude jednou provždy posuzováno jako „opravované“. Navíc k tomu připočítejte svůj čas strávený řešením pojistné události a uvidíte, jak náklady jenom rostou.

 

 

Schovejte auto pod střechu

 

Schůdným řešením může být schovat si auto pod střechu – už jen proto, že v zimě nemusíte odhazovat hory sněhu a odmrazovat skla. Pokud jste z Prahy 9 Vysočan nebo Prahy 8 Karlína, máte štěstí. Můžete totiž pro ukrytí vašeho auta využít jeden z parkovacích domů Parkuj Skladuj, které jsou skvěle dostupné městskou hromadnou dopravou.