Chraňte své auto v zimě před povětrnostními podmínkami

Zima je pro řidiče strašákem, a to nejen z toho důvodu, že v tomto období máte největší pravděpodobnost havárie. Vašemu autu totiž hrozí nemalé riziko i ve chvíli, když právě stojí. A to především kvůli povětrnostním podmínkám.

Zima autům nesvědčí

Auto zaparkované venku v zimě dostává dost zabrat, škodí mu zejména časté extrémní změny teplot. Pokud se teploty přes den dostanou nad nulu a v noci zamrzne na minus dvacet, znamená to nápor na karoserii, pneumatiky i skla, jakož i na mechanické a elektrické části, zejména ty, které jsou vystaveny okolnímu počasí. A to se ani nezmiňujeme o tom, že je z volně parkujícího vozidla třeba v zimě před každou druhou jízdou potřeba vždy znovu a znovu odstraňovat sníh a námrazu.

Příliš nízké teploty navíc škodí i baterii – bez ohledu na to, jestli jde „jen“ o klasický akumulátor u aut s konvenčními spalovacími motory nebo o baterku pohánějící elektromotor u EV a hybridů. V dlouhodobějším hledisku mohou mrazy způsobovat i degradaci kapacity baterie.

Solení = koroze

Autům zaparkovaným jen tak venku kolem cesty hrozí také zvýšené riziko koroze, a to kvůli solení. To je sice zejména v oblastech s hustým provozem zásadní pro jeho plynulost, ovšem auto, které je často vystavené solení, rychleji degraduje.

Řešením je garáž

Schůdným řešením může být parkování auta v garáži. Jenže ne každý má vlastní a navíc v posledních letech ceny garáží v Praze a okolí vystřelily do nebes. Cenově dostupnou alternativou může být parkování ve sdílených garážových domech. V garážích Parkuj Skladuj ve Vysočanech a v Karlíně pro vás máme připravena parkovací místa hlídaná kamerovým systémem, kde jsou výše uvedené neduhy do značné míry potlačeny.

Díky parkování v kryté garáži může být vaše auto chráněno nejen před povětrnostními podmínkami zimních měsíců, ale i před potenciálním poškozením ze strany různých nenechavců či vandalů. 

Zdroj obrázků: Bing AI